Groningen

Nieuwe campagne mantelzorg gestart

Humanitas start een nieuwe campagne om mantelzorgers te bereiken en bekendheid te geven aan het Steunpunt Mantelzorg. Bij deze campagne worden alle vrijwilligers van Humanitas betrokken. Zij komen in contact met deelnemers waar wellicht een mantelzorgsituatie speelt. Soms is een vrijwilliger zelf mantelzorger. 

Daarom kunnen vrijwilligers een tasje ophalen bij Meld- en Informatiepunt van Humanitas aan de Akerkhof 22. Bij dit tasje zit een kaartje met daarop de boodschap Ik doe het met liefde maar …. soms is het zwaar en kan ik wel wat hulp gebruiken. Om vervolgens zelf te houden of door te geven aan iemand in de directe omgeving.

Dit tasje met boodschap is een middel om met mensen in gesprek te komen over mantelzorg en hen te wijzen op het Steunpunt. Zo lopen er straks veel mensen door de stad met een tasje van het Steunpunt. En worden er ook dit jaar veel nieuwe mantelzorgers bereikt die we kunnen ondersteunen. 

Ken jij of ben jij ook mantelzorger? Kijk dan eens wat het Steunpunt Mantelzorg en de vrijwilligers van Humanitas voor jou kunnen betekenen!

Klik hier voor meer informatie over Mantelzorgondersteuning en het Steunpunt Mantelzorg.

 *Een mantelzorger is iemand die langdurig (langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week) onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte ouder of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht