Groningen

Coachingtraject voor beroepskrachten en vrijwilligers

Vrijwilligerswerk doen is leuk en dankbaar, maar kan ook zwaar zijn. Vrijwilligers en beroepskrachten van Humanitas die behoefte hebben aan coaching, kunnen nu dan ook terecht bij een drietal consulenten voor gericht advies op het gebied van bijvoorbeeld stressregulatie, het ontwikkelen van talenten en gesprekstechnieken. De coaching wordt gratis aangeboden in de vorm van individuele gesprekken en groepssessies.

Stressregulatie
Neuropsycholoog Jolant van den Haspel ondersteunt in het dagelijks leven mensen bij het onder controle krijgen van stress. In de coachinggesprekken buigt ze stress om naar oplossingen die meer rust geven. Jolant’s motto: “Als je denkt dat het gaat lukken zie je mogelijkheden. Als je denkt dat het gaat mislukken zie je obstakels.”

Ontwikkelen van kracht en talent
Coach Sonja Lubbers werkt als therapeut bij NOVO. Ze onderzoekt tijdens een aantal individuele gesprekken wat iemands kracht en talent is. In het coachingtraject laat ze zien hoe deze talenten beter ingezet kunnen worden in het werk voor Humanitas.

Omgaan met lastige vragen
Therapeut/supervisor Ellen Breugem, nu met pensioen, heeft 40 jaar ervaring binnen de jeugdgezondheidszorg, de psychiatrie en de zorg voor asielzoekers. Ellen is beschikbaar voor projectcoördinatoren en vrijwilligers als het gaat om vragen over de eigen grenzen, emoties, casuïstiek en ethische kwesties. Naast individuele gesprekken zijn er ook groepsbijeenkomsten rond een thema mogelijk. Bijvoorbeeld over huiselijke geweld en kindermishandeling of andere gezinsproblematiek.

Meer informatie en aanmelding
Neem bij belangstelling zelf per e-mail contact op met Sonja, Jolant of Ellen.

Jolant van den Haspel, neuropsycholoog
E-mail: jolantvandenhaspel@gmail.comSonja Lubbers, coach
E-mail: vrijwilligerscoachhumanitas@outlook.com

Ellen Breugem, therapeut
Telefoon: 06-23922233. E-mail: ellenbreugem@xs4all.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht