Groningen

Computermaatjes gaat op in ER ZIJN

In de afgelopen periode is gekeken of de tijd en energie die in de stad Groningen in het project Computermaatjes wordt gestoken nog opweegt tegen het resultaat. We hebben met dit project veel mensen kunnen helpen om zelfstandig met een computer te werken. Toch is gebleken dat het aantal deelnemers flink is gedaald en dus is de vraag ontstaan of Computermaatjes nog nodig is als los project. En het antwoord is nee.

 

Het is gebleken dat er in de wijken zelf al veel computerondersteuning wordt geboden aan de mensen die het nodig hebben en bovendien gaat het project voor veel mensen vooral om het sociale contact.

 

Daarom is nu besloten het project op te laten gaan in ER ZIJN. Dit project is juist gericht op sociale contacten. Vrijwilligers van Humanitas komen langs voor een kopje koffie, een leuk gesprek of een spelletje. Indien de deelnemers ook steun nodig hebben bij het gebruik van hun computer, kunnen zij dit aangeven op het intakeformulier. Op basis van dit formulier kunnen dan de juiste vrijwilligers worden gekoppeld aan de deelnemers.

 

Het is dus niet zo dat Humanitas niks meer gaat doen op het gebied van computerondersteuning, alleen is het geen op zichzelf staand project meer.

 

Voor de vrijwilligers die actief zijn als computermaatje betekent dit dat zij vanaf heden onder ER ZIJN vallen. Hierdoor kunnen zij ook gebruik maken van de scholingsmogelijkheden die hieronder vallen.

En voor de deelnemers die een specifieke hulpvraag hebben op computergebied kan het wijkteam hulp bieden of zij kunnen contact opnemen met Stichting Senioren Werkplaats middels een digitaal inschrijfformulier.

 

Voor meer informatie over ER ZIJN, klik hier.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht