Humanitas-pand beperkt open

Onze vrijwilligers blijven je helpen 

De coronamaatregelen zijn op nieuw aangescherpt. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en bedenken creatieve oplossingen. 

Tijdens de verlengde lockdownperiode tot 2 maart is het pand aan de A-kerkhof zeer beperkt in gebruik, en alleen op afspraak toegankelijk. Wel zijn we op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur.

Mondkapje
Heb je een afspraak in ons pand? Dan vragen we je  een mondkapje te dragen. Ons gebouw heeft smalle gangen, als we daar een mondkapje dragen is dat voor ons allemaal prettiger. En echt: het went snel! Zodra je gaat zitten, kan het mondkapje af.   

We denken met jou mee in jouw situatie. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar via het Meld- en Informatiepunt (MIP) tijdens kantooruren op 050-312 60 00 of mip.groningen@humanitas.nl

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg in tijden van corona is pittig. Er komt nog meer zorg op mantelzorgers terecht.

Wat betekent de avondklok voor mantelzorgers?
Zaterdag 23 januari gaat de avondklok in, deze duurt waarschijnlijk tot 2 maaart 4.30 uur. Tijdens deze periode blijft iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen. Mensen mogen alleen bij uitzondering de straat op en hebben daarvoor een verklaring nodig. Kijk voor de eigen verklaring avondklok op MantelzorgNL


Het Steunpunt Mantelzorg draait volop. Lees meer over mantelzorg en corona
Meer informatie: bel 050- 312 60 00 of steunpuntmantelzorg.groningen@humanitas.nl

Bereikbaarheid Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen (MBV)

MBV is bereikbaar, telefonisch via 050 - 312 60 00 of via de mail vlc.groningen@humanitas.nl

Indien noodzakelijk zijn afspraken op kantoor mogelijk. Tevens proberen we het spreekuur te blijven bemensen.

Het spreekuur kan alleen op afspraak, bel 050 – 312 60 00 of mail vlc.groningen@humanitas.nl
Heb je een afspraak in ons pand, dan vragen we je een mondkapje te dragen. 

De spreekuurtijden zijn:
Maandag van 13.00 tot 16.00 uur
Dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur
Woensdag van 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

Taalondersteuning: Digi-taalmaatje

Ook bij Taalondersteuning wordt van alles gedaan om bestaande koppelingen tussen vrijwilligers en deelnemers in stand te houden. Taaloefeningen worden gedeeld via mail, telefoon of beeldbellen. En nieuwe taalkoppels komen soms digitaal tot stand.

Nieuwe deelnemers mogen zich aanmelden via het Meld-en Informatiepunt via 050 – 312 60 00. Als je je naam en telefoonnummer achterlaat dan word je terug gebeld voor een kennismakingsgesprek.
Je kunt ook mailen naar mip.groningen@humanitas.nl

Belmaatjes
Onze vrijwilligers kunnen nog niet in alle gevallen lijfelijk contact hebben of  op bezoek komen. Maar ze houden wel contact, via telefoon, WhatsApp of Skype. Een groep ‘belmaatjes’ staat klaar voor mensen die behoefte hebben aan een wekelijks telefoontje. Meer over belmaatjes 

Opvoeden & Opgroeien
Best lastig nu, om de maatjescontacten met kinderen en jongeren door te zetten nu je elkaar niet ontmoeten kan. Vrijwilligers houden zo goed mogelijk contact, via telefoon en WhatsApp. Voor gezinnen kunnen vrijwilligers soms veel betekenen, al is het maar om te zorgen dat ouders even stoom kunnen afblazen. Sommige voorleesvrijwilligers brengen boekjes langs of lezen al (beeld)bellend voor.

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg gaat door
Het project Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg gaat door. Dit kan zowel thuis als in hospice Gasthuis Groningen. In het Gasthuis krijgen vier terminaal zieke gasten nog dagelijks alle aandacht en zorg van vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligers behoort tot de risicogroepen en moet om die reden thuisblijven. De compassie is groot; de overgebleven vrijwilligers vullen met elkaar de gaten in het rooster. Ook heeft een groep vrijwilligers samen meer dan 200 mondkapjes genaaid. Zo blijft iedereen bij het Gasthuis betrokken.

Humanitas werkt samen  
Juist nu heel veel mensen willen helpen en er allerlei nieuwe initiatieven ontstaan is het belangrijk om goed samen te werken en al die hulp op elkaar af te stemmen. Want mensen moeten die hulp wel weten te vinden! Zo is Humanitas verbonden aan Heel Groningen Helpt, een initiatief dat het grote hulpaanbod in de stad wil verbinden. Ook Link050 verbindt, door gezamenlijke Alvast Bedankt advertenties in de Groninger Gezinsbode en de Whapp van Wehelpen. We doen aan al deze initiatieven mee, en blijven ondertussen herkenbaar als Humanitas.

Durf om hulp te vragen!
Woorden van wethouder Inge Jongman in het filmpje van OOG TV. Daarin komt ook een deelnemer van Humanitas aan het woord. Bekijk het filmpje op YouTube

 

Terug naar het nieuwsoverzicht