Groningen

Activiteiten Dag van de Mantelzorg

Op 10 november wordt in de stad Groningen de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gevierd; de jaarlijkse dag om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inspanningen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd door de gemeente Groningen en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties. Aanmelden kan vanaf nu tot 12 oktober via deze link.

Feestelijke waardering voor mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg

De gemeente en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties zijn blij met de inspanningen van mantelzorgers. Zij zijn het die zorg geven aan iemand die dat hard nodig heeft. Als dank daarvoor pakt de gemeente flink uit. Er wordt van alles georganiseerd op 10 november en de week daar voorafgaand in het thema 'Mantelzorg doe je samen!'

Dag van de Mantelzorg 10 november 2016

Op 10 november kunnen mantelzorgers in Hanze Plaza genieten van een luchtige voorstelling door Beno Hofman met muzikale omlijsting van Harry Niehof en een swingend optreden van the Full Minties. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering.

Activiteiten in de week vooraf

In de week voorafgaand aan de Dag van de Mantelzorg zijn er gezellige bijeenkomsten voor mantelzorgers in de wijk waar spelenderwijs een beroep gedaan wordt op kennis, creativiteit en spontaniteit.

Het thema dit jaar is: Mantelzorg doe je samen!

Het is een uitnodiging om de zorg te delen. Dat kan met familie, vrienden of bekenden, maar ook met beroepskrachten en vrijwilligers.

Cadeau

Bezoekers van het feest kunnen na afloop van de voorstelling op 10 november de verrassingscoupon van de Mantelzorgkaart inleveren voor een cadeau. Vanaf 14 november kunnen mantelzorgers deze coupon ook verzilveren op het mantelzorgspreekuur in hun wijk. Mantelzorgers die nog geen Mantelzorgkaart hebben kunnen deze gratis afhalen bij de  WIJ Entree in  hun wijk of bij het Centrale Steunpunt Mantelzorg van Humanitas.

Jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers (jonger dan 25 jaar) organiseert Humanitas Groningen Stad leuke activiteiten.  

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg en de gezellige bijeenkomsten in de wijk kan tot 12 oktober via deze link

Meer informatie

Meer informatie staat op deze folder. Meer informatie over mantelzorgondersteuning vind je hier

* Mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en 8 uur per week.

Terug naar het nieuwsoverzicht