Groningen

Dag van de Mantelzorg 2017

De Dag van de Mantelzorg was dit jaar wederom een groot succes. Op 10 november is er een jaarlijks terugkerende gelegenheid om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en de betrokkenheid bij zorg voor anderen te waarderen.

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door de Gemeente Groningen en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties.

Diep Triest zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond!

Mantelzorgers genoten van een welverdiende feestavond.
De feestavond in Hanze Plaza kende een overweldigende opkomst van ruim 6 mensen. Mantelzorgers en introduc├ęs genoten van een spetterend optreden van smartlappenband Diep Triest. Diep Triest brengt het levenslied op geheel eigen manier, muzikaal stevig en met een mooie knipoog. Er werd volop meegezongen. De avond werd geopend door de directeur van de gemeente, mevrouw Mieke Kortbeek.

Wijkactiviteiten

In de wijken werd mantelzorgers een ontspanningsworkshop aangeboden. Dit jaar was dat een kennismaking met yoga. De yogadocenten wisten als geen ander hoe belangrijk ontspannen en goed voor jezelf zorgen is om de thuissituatie beter vol te houden. Mantelzorgers hebben ieder op hun eigen tempo een uur met aandacht voor zichzelf hard gewerkt. Er werd afgesloten met lekkere hapjes, koffie, thee en even napraten.

Terug naar het nieuwsoverzicht