Dag van de Mantelzorg met Willeke Alberti

Mantelzorgen kan een pittige taak zijn. Daarom worden mantelzorgers op de jaarlijkse landelijke Dag van de Mantelzorg gewaardeerd en in het zonnetje gezet. In Groningen gebeurde dat op 9 november in Hanze Plaza met een spetterende feestavond met als hoogtepunt een optreden van Willeke Alberti. Alle 600 plaatsen voor deze avond waren bezet!

Willeke Alberti nog altijd vol energie
Het programma begon met een welkomstwoord wethouder Carine Bloemhoff. Daarna was het podium voor Willeke Alberti. Wie kent haar niet? Bekend van grote hits als Spiegelbeeld, De Winter was lang en Dagboek. Onlangs vierde ze haar 75-jarige verjaardag met een groot jubileumconcert De Show van mijn Leven in AFAS Live. Ze kreeg er laaiend en enthousiaste recensies voor. Trouw schreef: “Met meer energie dan menig twintiger zwiert de 74-jarige zangeres over het podium.”

Waardering van mantelzorgers
Iemand die langdurig en intensief zorg biedt aan een naaste is mantelzorger. Om de mantelzorgers in de stad Groningen te waarderen biedt de gemeente samen met het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas jaarlijks een feestavond aan en in de week voorafgaande aan de Dag van de Mantelzorg verschillende workshops in de wijken. Ook worden de mantelzorgers gewaardeerd met de Mantelzorgkaart. Dit is een gratis kaart met coupons voor leuke acties of activiteiten zoals een gratis bos bloemen, een lekker ijsje in de zomer en een lunch voor twee personen. Alle mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas ontvangen de gratis Mantelzorgkaart

Ben je mantelzorger? Je kunt je altijd laten inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg.
Dat kun je bijvoorbeeld doen als je de Mantelzorgkaart ophaalt. Lees hier meer over de Mantelzorgkaart. Wil je op hoogte blijven van nieuws en activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Mantelzorg. 

Terug naar het nieuwsoverzicht