Groningen

Gratis naar de Efteling of Slagharen

Op zaterdag 23 juni mogen alle jonge mantelzorgers uit Groningen stad, Assen en omliggende dorpen gratis mee naar de Efteling en Slagharen. Stichting Gewoon Verdiend en Humanitas afd. Groningen stad bieden dit aan, zodat deze jongeren even hun zorgen kunnen vergeten.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen/jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg om een ouder, broer of zus. Er kan sprake zijn van een beperking of chronische ziekte, psychische problemen of verslavingsproblematiek. Jonge mantelzorgers hebben vaak taken én zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Het zorgen voor een familielid kan een zinvolle en dankbare taak zijn, maar het kan ook problemen veroorzaken in de ontwikkeling van het kind. Te denken valt aan zware fysieke en emotionele belasting, rolomkering, overschrijding van grenzen en loyaliteitsproblemen.

Naar de Efteling en Slagharen

Op zaterdag 23 juni kunnen zo’n 250 jonge mantelzorgers mee naar de Efteling of Slagharen! Jonge mantelzorgers uit groep 3 t/m 6 mogen naar Slagharen en jongeren vanaf groep 7 tot 24 jaar mogen naar de Efteling. Vele vrijwilligers vanuit Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend gaan mee om de dag in goede banen te begeleiden. Het uitje is gratis en is inclusief vervoer, eten en drinken. We gaan er met elkaar een welverdiende en onvergetelijke dag van maken!

Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend

Humanitas en Stichting Gewoon Verdiend hebben beiden één doel: zoveel mogelijk jonge mantelzorgers een fantastische dag bezorgen, zodat zij niet bezig hoeven te zijn met de zorgen thuis.

Vrijwilligers van Humanitas bieden sinds 2010 steun, aandacht en begrip aan jonge mantelzorgers. Dit doen ze concreet door het organiseren van ontspannende activiteiten, het tot stand brengen van lotgenotencontact, het bieden van  een luisterend oor d.m.v. maatjescontact en het organiseren van een jaarlijkse vakantieweek.

Stichting Gewoon Verdiend organiseert jaarlijks een zorgeloze grote dag voor alle jonge mantelzorgers uit Assen. Dit wordt gerealiseerd met inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Verdere ondersteuning kunnen jonge mantelzorgers uit Assen ontvangen bij het steunpunt mantelzorg van de organisatie Vaart Welzijn.

Geef je op!

Ben jij of ken jij jonge mantelzorgers uit de stad Groningen of Assen? Geef je op via www.gewoonverdiend.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht