Een high tea en een blijvende herinnering

Maatjeskoppels van Humanitas kregen een donatie van de gemeente Groningen om samen een leuke activiteit te ondernemen. 

Een vrijwilliger van het project Vrijwilligers en Dementie en haar maatje kozen voor een bijzondere combinatie van 'oud' en 'nieuw':

Voordat we wat leuks gingen doen, heb ik mevrouw  gevraagd wat zij graag wilde doen. Zij gaat niet graag uit huis, dus iets ondernemen was geen optie. Maar wel houdt ze erg van lekkernijen. Om iets ‘nieuws’ te doen in combinatie met iets ‘ouds’, hebben we er samen voor gekozen om het boek ‘Verhalen van nu – over het dagelijks leven in het midden van de vorige eeuw’ te kopen en een high tea te doen. Een high tea had mevrouw nog nooit gedaan en ook kende ze een aantal lekkernijen nog niet.

 

We hebben heerlijk genoten van onder andere aardbeiensoesjes, baklava, donuts en een kaasbroodje, want hoort ook iets hartigs bij een high tea. Tegelijkertijd pakten we het boek erbij; aan de hand van de verhalen praatten we over vroeger en  we bekeken de afbeeldingen in het boek. Vele herinneringen en herkenbare zaken  kwamen boven. Het voordeel van het boek is dat er nog langer plezier aan beleefd kan worden en hier maakt mevrouw  dan ook graag gebruik van!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht