Groningen

Informele ontmoeting bestuur en VC'ers Humanitas

Elk jaar in het voorjaar is het traditie dat het bestuur  en de vrijwillige coördinatoren (VC’ers)  van Humanitas elkaar ontmoeten. Op deze manier kom je in een informele setting met elkaar in contact, praat je gezamenlijk over wat er speelt en krijg je de kans om van collega’s te horen wat zij zoal meemaken in hun vrijwilligerswerk. Met een opkomst van zo’n veertig mensen was het dinsdag 9 mei j.l., gezellig druk bij buurtrestaurant Bie de Buuf in de Oosterparkwijk.

Bie de Buuf
Bij binnenkomst viel de ruimte, die simpel en groen was ingericht direct op. De lange tafels  waren al netjes gedekt. De gastvrouw vertelde enthousiast over het ontstaan van het buurtrestaurant. Bie de Buuf werkt samen met Stichting Toentje: dit is de stadstuin waar men verse groente verbouwt waarmee gekookt wordt. Zo’n  30 vrijwilligers uit de wijk, zetten zich in om te zorgen dat er aan 120 gezinnen verse groente kan worden geleverd. Natuurlijk kon een kijkje in de tuin niet ontbreken.

 

Thema: groeiende complexiteit hulpvragen
Terwijl in de keuken druk gekookt werd, mochten de VC’ers aan de slag met het thema van de avond. Wat heeft de groeiende complexiteit van hulpvragen aan vrijwilligers, te betekenen voor jouw rol als vrijwillige coördinator?  In kleine groepjes kon men ervaringen uitwisselen. Of er volgens VC’ers wel degelijk sprake was van een stijging van complexiteit aan hulpvragen werd niet helemaal duidelijk. Wel kwam naar voren dat het signaleren van problemen belangrijk is en dat je kunt doorverwijzen naar professionele instanties, wanneer de situatie te problematisch blijkt. Het aangeven van eigen grenzen werd ook genoemd als een belangrijk aspect om te zorgen dat jouw werk als vrijwilliger behapbaar blijft. Ook was men positief over de ontwikkeling van de WIJ-teams.

Aan tafel!
Na deze rondetafelgesprekken was het tijd voor het diner. We kregen een heus drie-gangen menu, waarbij de OPW-worst, beter bekend als de Oosterparkwijk-worst, duidelijk in de smaak viel. Overigens te koop bij de Marktslager op de markt, mocht je ‘m ook willen proeven.

Al met al was het een geslaagde avond. Voorzitter Kees Akkerman, sprak namens het bestuur waardering uit voor het goede werk van de vrijwilligers, vervolgens werd er onder het genot van een glaasje wijn gezellig bijgepraat. Deze traditie zal zich vast nog lang voorzetten.

 

Meer informatie
Wil je meer weten over de activiteiten van Humanitas of ben je geïnteresseerd in een functie als vrijwillige coördinator? Kijk dan bij onze vacatures op de website.

Terug naar het nieuwsoverzicht