Groningen

Feest voor Mantelzorgers

Feestavond Dag van de Mantelzorg

Het hele jaar hadden de mantelzorgers uitgekeken naar de jaarlijkse feestavond. Dit was de dertiende keer dat er een feest voor de mantelzorgers was georganiseerd. Deze dag is een landelijke dag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Ongeveer 500 gasten

Het gros van de gasten druppelde ongeveer drie kwartier voor aanvang binnen. Het feest werd geopend met een vraaggesprek. Gastvrouw Maaike Louwsma van Humanitas Steunpunt Mantelzorg vroeg Jelly Bruining en Mieke Kortbeek van de gemeente Groningen naar hun kijk op mantelzorg. Beide dames lieten weten hoe belangrijk het is om mantelzorgers tijdig te bereiken en ondersteunen.

Mantelzorgers zouden er goed aan doen hun grenzen meer te bewaken. Je gaat zo makkelijk over je grens heen, bang als je bent om een ander teleur te stellen. Maar, je kunt pas voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

 

Swingen en smikkelen

Op de feestavond werd door Vrouwkracht catering voor de inwendige mens gezorgd. De vrouwen hadden hapjes gemaakt, die met behulp van de mannen van Meer Mans aan de gasten werden geserveerd. De calorie├źn konden de gasten verbranden door lekker te gaan swingen op de muziek gespeeld door de Full Minties.

 

Dankbaar werk

Toen de mantelzorgers naar huis gingen konden zij de verrassingscoupon verzilveren. De echte waardering is niet in geld uit te drukken, zo enorm waardevol is mantelzorg.

Terug naar het nieuwsoverzicht