Groningen

Gastvrouwen en -heer bij de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen

Dania Sabbagh, Jacky Matulessy en Abs Ghossum Al Azaizi, hebben een participatiebaan, waarbij ze 16 uur per week bij ons werken.

Sinds januari van dit jaar is Humanitas twee gastvrouwen en een gastheer rijker. Dania Sabbagh, Jacky Matulessy en Abs Ghossum Al Azaizi, hebben een participatiebaan, waarbij ze 16 uur per week bij ons werken.

Jacky, Dania en Abs helpen je graag

Bezoekersstromen reguleren
De gastvrouwen en gastheer zien erop toe dat de wachtrij in de gang en voor het kantoor niet te groot wordt. Zo hoeven de coaches zich niet eerst door een mensenmassa te bewegen om iemand te spreken.

Wachtkamer
Dania, Jacky en Abs, werken vanuit de wachtkamer, eerder mantelzorgwinkel, op de begane grond. Deze kamer wordt aantrekkelijk ingericht zodat het een fijne plek is om te werken. Met behulp van een laptop kunnen zij de binnenkomende afspraken coördineren. Abs en Dania bemensen ook elk een noodspreekuur waar we deelnemers die (nog) geen coach hebben helpen met het aanvragen van onder meer water, energie, internet of Menzis.

Jacky voelt zich thuis
Sinds drie weken werkt Jacky als vrijwilliger bij Humanitas. Ze vindt het werk interessant en divers. “Mensen melden zich met een vraag en ik verwijs ze door naar een spreekuur. Mensen met een afspraak neem ik mee naar de ontvangstkamer.” In het begin moest ze nog wel wennen: “Je moet jezelf alles een beetje wijs maken. Ook wel weer een uitdaging!” Jacky beschrijft zichzelf als een sociaal persoon. “Het geeft mij voldoening om mensen te helpen.”

Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen
We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Jacky en wil je je aanmelden? Meer informatie over het project MBV vind je hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht