‘Geef een prentenboek cadeau’ actie Van der Velde groot succes

“Je bent mooi zoals je bent” is het centrale thema van het kinderboek Kikker is Kikker. Boekhandel Van der Velde startte een paar maanden geleden met de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ . De actie is bedoeld om het leesplezier en taalvaardigheid van kinderen te vergroten. In Nederland zijn nog veel kinderen waarvan ouders door verschillende omstandigheden niet in staat zijn om met hun kinderen te lezen. Bijvoorbeeld expats, migratie of ouders die zelf niet goed kunnen lezen.

Boekhandel van de Velde mocht van de stichting ’Geef mij maar een boek’ een project uitzoeken waar zij boeken aan wilde doneren. Zij koos voor het voorleesproject van Humanitas. Vrijwilligers bezoeken gezinnen om kinderen voor te lezen. Ook de ouders zijn aanwezig. “Het is altijd leuk en gezellig. En ze leren op een speelse manier beter Nederlands” zegt Maaike, een van de vrijwilligers. 

Er zijn 190 vrijwilligers die wekelijks bij 300 gezinnen thuis voorlezen. Een paar maanden geleden startte de actie “Kikker is Kikker". Dit prentenboek kostte twee euro. De aanschaf van een tweede exemplaar was een donatie voor kinderen van het voorleesproject. Daar is in grote getale gehoor aan gegeven. Alle 187 beschikbare boeken zijn verkocht! Myriam Zuidema van Van der Velde zegt dat de boekhandel met veel plezier heeft meegewerkt aan deze actie. Ook klanten waren enthousiast. Myriam vertelde dat een klant kort nadat zij een boek had gekocht terugkwam en zei: “ik vind dit zo’n positief doel, doe mij nog maar tien boeken”. Van der Velde is van plan om ook volgend jaar weer een dergelijke actie te beginnen. De Groningse Kinderboekhandel in de Stoeldraaierstraat  heeft ook aan deze actie meegewerkt. Andere boekhandels zijn bereid om in de toekomst mee te werken aan de taalbevordering van kinderen. 

Hoewel er al veel vrijwilligers wekelijks bij gezinnen voorlezen aan kinderen kan Humanitas nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Er is nu een wachtlijst van gezinnen die wachten op een vrijwilliger. Humanitas nodigt mensen dan ook van harte uit om vrijwilliger te worden voor dit prachtige project. Voor informatie of aanmelding kan men zich aanmelden bij Gerda van Alteren, telefoon 050-312 60 00 of g.vanalteren@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht