Gemeentelijke herindeling

Met ingang van 1 januari 2019 is er een nieuwe Gemeente Groningen, na de samenvoeging van Groningen, Haren en Ten Boer. Dat betekent dat er ook voor Humanitas veranderingen plaatsvinden. Piet Mulder, afdelingsmanager a.i: "Onze afdeling heeft als werkgebied de hele gemeente Groningen. Dus ook voor ons ontstaat een nieuwe situatie waar we ons op moeten organiseren. Daar maken we met de gemeente nieuwe afspraken over. Uitgangspunt blijft natuurlijk dat vrijwilligersactiviteiten gewoon door kunnen gaan. “

Bestaande Harense Humanitas-activiteiten, zoals ‘Thuisadministratie’, en de ‘Kindervakantieweken’ voegen we samen onder Humanitas Groningen. Naar veel andere Groningse activiteiten weten Harenaars de weg al te vinden. Daar verandert dus niets. Over mogelijke overname van Mantelzorgondersteuning en Maatschappelijke begeleiding Vluchtelingen zijn we met de gemeente en Torion in gesprek. Piet Mulder: “2019 is een overgangsjaar. We nemen de tijd om een en ander onderling goed af te stemmen en te regelen.”

De samenwerking met Ten Boer loopt al langer en krijgt steeds beter vorm. In Ten Boer is vooral vraag naar ‘Thuisadministratie’, maar er is ook belangstelling voor andere activiteiten. Met een vaste contactpersoon vanuit Humanitas voor Ten Boer, kunnen we hulpvragen en onze vrijwillige ondersteuning zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Piet Mulder: “Ook voor ten Boer is 2019 een overgangsjaar, waarin we als Humanitas de samenwerking steeds beter willen vormgeven.”

Terug naar het nieuwsoverzicht