Groningen

Humanitas Get a Grip

Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. En vanaf je achttiende jaar krijg je nog meer verantwoordelijkheden en verplichtingen.

Denk maar eens aan je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. En wat dacht je van op jezelf wonen, studiefinanciering regelen of een lening afsluiten? Hoe houd je dan overzicht over je administratie? En zorg je ervoor dat je elke maand uit komt met je geld en nog wat overhoudt om andere, leuke dingen, te doen?

Woon je in Groningen en ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Verleidingen

Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Een vrijwilliger helpt je online of komt bij je thuis. Op welke manier je wordt geholpen, hangt af van de gemeente waar Get a Grip wordt aangeboden. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt.

Get a Grip werft jonge vrijwilligers die zich makkelijk in jouw wereld kunnen inleven en wat oudere vrijwilligers die veel ervaring hebben met het op orde krijgen van een administratie.  Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt in jouw wereld. Ze kennen de verleidingen waar je dagelijks mee te maken hebt en de keuzes die je moet maken. Die nieuwe sportschoenen, of toch liever een avondje uit? En ze weten hoe ingewikkeld het kan zijn om zelf je zaakjes te moeten regelen en op orde te houden.  De vrijwilligers vinden het leuk om jou te helpen. Ze krijgen van Humanitas begeleiding en een speciale scholing om dit werk te doen.

Enthousiast geworden?

Jouw hulp kan voorkomen dat schulden oplopen. Je biedt jongeren weer zicht op een toekomst. Jouw inzet en talent zijn hierbij van groot belang en van harte welkom. Wil je aan de slag als vrijwilliger bij Get a Grip? Neem dan contact op projectcoƶrdinator Get a Grip Gerda van Alteren, g.vanalteren@humanitas.nl 06 83 810 223.

Get a Grip, iets voor jou?

Get a grip

Woon je in Groningen en ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

//www.youtube-nocookie.com/embed/LUFOYmrKlu0
Terug naar het nieuwsoverzicht