Groningen

Gulle gevers

Ruim 200 boeken vinden hun weg naar gezinnen die worden ondersteund door de voorlees vrijwilligers van Humanitas Groningen stad. De gulle gever is het Chapter Epsilon uit Groningen, een onderafdeling van een internationale organisatie van vrouwen die voor het onderwijs werken.

December maand voor de deur!

Een aantal leden van Epsilon is geld gaan inzamelen om vluchtelingenkinderen van boeken te voorzien. De boeken zijn aangekocht via ‘de’ Kinderboekwinkel in Groningen. Ze worden als Sinterklaascadeau  uitgedeeld aan kinderen die deelnemen aan het Voorleesproject van Humanitas. Ruim tweehonderd boeken vinden zo hun weg naar de gezinnen die meedoen.  

Een boek cadeau voor elk Humanitas-voorleesgezin, dat is een prachtig gebaar, met de decembermaand voor de deur!

Meer kansen voor de kinderen

De voorleesvrijwilligers van Humanitas zijn blij met de cadeauboeken. Zij komen wekelijks bij ‘hun’ voorleesgezin thuis om op een gezellige manier met taal bezig te zijn. Voorlezen, samen lezen, verhalen vertellen, taalspelletjes doen met het hele gezin. Alles om het leesplezier te vergroten van kinderen die moeite hebben met taal. Want, benadrukken de voorlezers, ‘een kind dat met plezier leest, vergroot spelenderwijs z’n woordenschat en kennis van de wereld. Dat maakt school makkelijker, maar geeft de kinderen ook in hun latere leven meer kansen’. En dat is precies wat de voorleesvrijwilligers willen: kansen geven aan kinderen en zorgen dat ze goed kunnen meekomen in onze samenleving. Fijn dat Epsilon hen daarbij een handje helpt!

Terug naar het nieuwsoverzicht