Groningen

Humanitas viert lustrumfeest taalcafé

Het taalcafé van Humanitas Groningen stad bestaat vijf jaar en dat werd gevierd. Op donderdag 13 oktober waren er in de tuinzaal bij Humanitas verschillende vrijwilligers en deelnemers aanwezig om gezamenlijk het lustrumfeest te vieren. Ook wethouder Matthias Gijsbertsen was er om zijn lof voor het taalcafé uit te spreken. DJ Kaan Taprak zorgde na het officiële gedeelte voor vrolijke wereldmuziek.

Steuntje in de rug
Vrijwillig coördinator Sina van Os stak enthousiast van wal met een praatje over de bijzondere historie van het taalcafé. Sina: “Het is een voorrecht om mensen uit zoveel nationaliteiten te kunnen ontmoeten en de mensen die dat nodig hebben zo een steuntje in de rug te kunnen geven door middel van onder andere themabijeenkomsten, de bibliotheek en de zomerweek.”

Bijzondere daden
Consulent Renée Blaauw sprak een woordje namens het bestuur en en speldde de wethouder een button op, terwijl de aanwezigen zich tegoed deden aan een feestelijke taart. De wethouder richtte ook kort het woord tot de aanwezigen. Hij prees de bevlogen inzet van de meer dan 500 taalkoppels en noemde de prestatie van dit grote aantal vrijwilligers bijzonder en hard nodig.

Meer informatie
Het taalcafé is elke donderdagmiddag open bij Humanitas van 15:00 tot 17:00 uur. Meer weten over het taalcafé? Kom dan eens langs of neem dan contact op met het Meld- en Informatiepunt (MIP) van Humanitas. Telefoon: 050-3126000. E-mail: mip.groningen@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht