Genietende snoetjes in Kinderhotel de Burcht

Afgelopen weekend hadden acht meiden dolle pret in Kinderhotel de Burcht in Wedde. De meiden in de leeftijd van 8-13 jaar mochten een weekend lang zich laten verwennen door de lieve mensen van het Kinderhotel en twee vrijwilligers van Humanitas. Ze hebben allerlei leuke activiteiten gedaan, zoals een ritje in de huifkar, zelf pizza’s en pannenkoeken bakken, verkleden als prinsessen, met een kabelbaan en knutselen met de knutselheks. En er werd spontaan een dansoptreden gegeven van drie meiden die elkaar nog niet kenden en dit zomaar hadden ingestudeerd.

De acht meiden zijn allemaal jonge mantelzorger. Bij hen thuis is er iemand die ziek is, psychische problemen heeft of een beperking. Soms is dit best ingewikkeld voor de jonge meiden, hebben ze veel taken en verantwoordelijkheden en maken ze zich zorgen om de situatie. Tijdens dit weekend mochten ze hun zorgen opzij zetten en weer even kind zijn. Wat een pret!

Het weekend is mogelijk gemaakt door een donatie van Rotary Bel Campo. Naast de donatie hebben twee leden van de Rotary ook een handje geholpen door de kinderen en vrijwilligers met de auto te brengen en te halen. We zijn de Rotary enorm dankbaar dat ze dit geschenk aan de kinderen hebben gegeven! Er is zelfs zoveel gedoneerd dat we nog twee weekenden mogen organiseren. Fantastisch!

Met een rugtas vol met avonturen om te vertellen zijn de meiden weer naar huis.

Hieronder vind je foto's.

Terug naar het nieuwsoverzicht