Jubileum Home-Start

25 jaar Home-Start. Het afgelopen jubileumjaar van Home-Start hebben honderden kinderen uit het hele land feestvlaggen versierd. Op 10 oktober verbond  VWS-minister Hugo de Jonge de vlaggen aan elkaar tot een megalange feestslinger Met deze handeling sloot de minister het jubileumjaar van Home-Start Nederland af.

 

Home-Start is een programma voor (opvoedings)ondersteuning aan gezinnen met kinderen (de jongste is onder de 18) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ouders vertellen dat ze blij zijn met de ondersteuning door Home-Start vrijwilligers. Informeel. Ervaringsdeskundig. Laagdrempelig.
We zijn er graag vroeg bij om ouders te helpen hun gezin op de rit te houden. Tijdige opvoedsteun voorkomt dat alledaagse vragen uitgroeien tot grote problemen. Een aantal ouders is zelf vrijwilliger geworden! In het jubileumjaar heeft Home-Start tientallen feesten georganiseerd. Kinderen, ouders, vrijwilligers, ondersteuners vierden mee.

In Groningen voert  Humanitas  het Home-Start programma uit. Afgelopen jaar zijn hier veel gezinnen met kinderen ondersteund.
Meer over Home-Start bij Humanitas

Meer over Home-Start

 

Terug naar het nieuwsoverzicht