Groningen

Jubileum van de hulpdienst (centrum en oude wijken)

Al 25 jaar is de Hulpdienst actief.  25 jaar klussen, zoals een IKEA kast in elkaar zetten, de vuilnis buiten zetten, onkruid wieden, begeleiden en vervoeren naar het ziekenhuis en vooral heel veel boodschappen. Ook naar de voedselbank. Kortom de Hulpdienst doet heel veel. Niet alleen praktisch, maar ook sociaal want een kopje koffie en praatje horen er ook bij.

Om dit te vieren was er 14 juli een feestje in het buurtrestaurant van de Oosterparkwijk, Bie de Buuf. Bie de Buuf maakt deel uit van een bijzonder complex in de Paradijvogelstraat. Eerst kregen de vrijwilligers dan ook een rondleiding door de ateliers en werkplaatsen in het pand ‘De Paradijs’, want ook al is de Oosterparkwijk bekend terrein voor hen dit complex kenden ze nog niet. Daarna volgde een wandelingetje door Toentje. Toentje is een mooie moestuin. Naast groente is er ook veel bloeiends en fruit. Van Toentje komt de onbespoten verse groente voor de voedselbank.

Ook wat je krijgt te eten bij Bie de Buuf komt uit Toentje. En hier had iedereen wel zin in na de rondleiding. Maar eerst was er nog een borreltje en een klein toespraakje. Daarna een heerlijk etentje. Het was gezellig en vol goede moed voor de komende jaren ging iedereen weer naar huis.

Terug naar het nieuwsoverzicht