Van een crisis een kans maken?

1 op de 5 kinderen leven in armoede. Maar in elk gezin leeft nog een wens, een droom, een passie, kortom: de vraag voor nieuwe kansen. Project Kansrijk Oost in Lewenborg en Beijum zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met deze gezinnen de kansen gaan oppakken! 

Groningen, onze mooie stad, kent ook een schaduwkant. Er zijn gezinnen voor wie het elke dag een strijd is om rond te komen. De gemeente Groningen is gestart met een nieuw project, Kansrijk Oost, waarin we rust in de basis brengen en werken aan nieuwe kansen voor kinderen en ouders. Voor dat project zoeken we vrijwilligers die het gezin daarbij gaan helpen. 

Als vrijwilliger/maatje sta jij naast het gezin. Je komt er elke week. De vraag van de bewoners is de kern van alles wat je doet. Wat heeft het huishouden/ het gezin/ de persoon nodig om verder te komen? Welke regels en belemmeringen staan dat in de weg? Er zullen soms ingewikkelde vragen op je af komen. Daarom krijg je een vast aanspreekpunt vanuit het Wij team. Die pakt samen met jou de vragen en wensen op.

Interesse? 

Kom dan naar één van de twee informatiemomenten bij Humanitas, Akerkhof zz 22, 9711 JB Groningen, op maandag 11 maart om 15.00 uur of om 19.00 uur. Graag van te voren aanmelden via Frouk Reehoorn, e-mail: f.reehoorn@humanitas.nl of mobiel: 06-20819655. Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie over dit nieuwe project.

Terug naar het nieuwsoverzicht