Groningen

Geslaagd kerstbuffet van het Maatjesproject

Dinsdagavond 18 december, nadat de vrijwillige coördinatoren van het maatjesproject eerst de Tuinzaal   feestelijk hadden versierd, schoven 30 mensen aan tafel voor een gezellig kerstdiner. Veel mensen kwamen met z’n tweeën, vrijwilligers en deelnemers, maatjes van elkaar.

Eén van de deelnemers nam het woord om alle vrijwilligers te bedanken. Ook voor de vrijwillige coördinatoren had hij warme woorden. Als dank nodigde hij hen uit om te eten in het café á la carte van de Confiance (Corpus den Hoorn), waarop hij vervolgens zijn eigen maatje als beste vrijwilliger van het jaar in het zonnetje zette. Dat was zeker een applaus waard.

Ook dit jaar hadden de mensen van eeterie De Globe weer hun best gedaan. Een heerlijke pompoen-linzen soep, hazenpeper met rode kool, gebraden kip en voor de vegetariërs een groentestoofschotel en gevulde courgette. Het etentje werd afgesloten met ijs, slagroom en monchou taart.

De stemming zat er goed in. Het was een plezierige, hele gezellige, geanimeerde avond. Het gezelschap was heel divers. Oud en jong door elkaar, veel koppels dus (vrijwilligers en deelnemers), maar ook mensen die nog wachten op een maatje.

De gespreksonderwerpen waren ook verschillend. Men vertelde wat men met elkaar doet: naar de Oosterpoort voor een lunchconcert, naar de bioscoop, wandelen, maar ook een spel als geocaching is in trek. Bij dit spel moet men in de benen en gaat men al puzzelend op zoek naar een doosje of kokertje, waarvan de locatie is bepaald door een GPS-coördinaat.

Het maatjesproject is voor mensen met een psychiatrische achtergrond of een lichte verstandelijke beperking. Soms is het moeilijk om zelf  initiatief te nemen of alleen naar buiten te gaan. Met een klein beetje hulp van een vrijwilliger lukt dit vaak wel. Dit zagen we op het kerstdiner.

Na afloop ging men met een goed gevulde maag en een blij gevoel weer naar huis.

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Terug naar het nieuwsoverzicht