Groningen

Keurmerk verlengd voor kindervakantieweken Humanitas

De kindervakantieweken die jaarlijks door Humanitas Groningen stad georganiseerd worden hebben een keurmerk gekregen van het Keurmerkinstituut. Na een onderzoek in juli is het keurmerk in november officieel verlengd. Dit betekent dat de kindervakantieweken voldoen aan een groot aantal voorwaarden.

Kindervakantieweken in Orvelte
Humanitas Groningen stad organiseert jaarlijks vakantieweken voor kinderen die vanwege medische, sociale of financiƫle redenen niet op vakantie kunnen. Zo kunnen ze toch een weekje onbezorgd genieten. Dit jaar vonden de vakantieweken voor het eerst plaats op een veldstudiecentrum in Orvelte.

Voldoen aan de voorwaarden
Het keurmerk geeft aan dat de organisatie op verschillende vlakken voldoet aan de voorwaarden van het Keurmerkinstituut. In het onderzoek werden onder andere de inrichting van de organisatie bekeken, het pedagogisch beleid, de scholing van de vrijwilligers en de veiligheid van de accommodatie. Ook is er een risico-inventarisatie gemaakt. Het keurmerk is verleend aan de Vereniging Humanitas.

Meer informatie
De kindervakantieweken worden georganiseerd met behulp van vrijwilligers. Zij bieden de kinderen een gezellige week waarin plezier, ontspanning en contact met andere kinderen centraal staan. Meer weten over de kindervakantieweken? Neem dan contact op met Willem de Vries, projectcoordinator. Telefoon: 06-23055913. E-mail: w.devries@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht