Groningen

Kindertextielcafé

Sinds de zomer van 2017 organiseert Stichting Studio Draadkracht, Groningse Textielwerkplaats, vrijwel elke vrijdagmiddag het kindertextielcafé.

Aan de hand van verschillende thema’s en daarop aangepaste activiteiten laten we kinderen kennis maken met de grote verscheidenheid van textiele werkvormen. Je kan bevoordeeld denken aan het thema “De middag van 1001 knoopjes” en “Wild van vilt”?

Omdat we graag willen dat iedereen met plezier aan de slag kan, zullen we ervoor zorgen dat er voor iedere leeftijd een leuk en haalbaar project te maken is, dat ook dezelfde middag mee naar huis genomen kan worden. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te komen en van de gelegenheid gebruik te maken om met een eigen project in de studio aan de slag te gaan.

Het kindercafé is voor de leeftijdsgroep van 6- tot en met 12-jarigen en is open van 13.30 tot 16.00 uur, met een inloop tot 15.00 uur. Met het kindercafé willen we een sociaal, educatief en cultureel doel bereiken.

We bieden de kinderen uit de wijk een leuke en gezellige middag aan, waarbij ze andere kinderen leren kennen en creatief aan de slag kunnen. Ze maken zelf leuke spullen en ze leren op een creatieve manier materialen hergebruiken. Zo worden bijvoorbeeld de slingers van het thema “Feest, maak je eigen slinger”, gemaakt van lapjes stof die over zijn van andere naaiprojecten. Ze leren hiermee om duurzaam met spullen om te gaan.

De kinderen hebben zo een leuke middag en hoeven zich niet op straat te vervelen. Ze leren nieuwe mensen kennen en ook voor ouders kan het een leuke plek zijn om mensen uit de buurt te leren kennen.

Daarnaast willen we kinderen laten kennismaken met allerlei oude textiele ambachten. Werkvormen die kinderen tot ongeveer de 80-er jaren van de vorige eeuw van huis uit meekregen of op school leerden.

Kindercafé toegankelijk voor alle kinderen

Deelname aan het kindercafé kost € 2,50 per keer en met Stadjerspas €1,50. Met eenmalige financiële steun van Stichting Wijkoverleg Korrewegwijk hebben we het kindercafé in de zomer-, herfst en kerstvakantie 2017 gratis kunnen aanbieden.  Wij hebben gemerkt dat als het kindercafé gratis is er veel meer kinderen uit de buurt (Indische buurt) komen dan als de ouders ervoor moeten betalen. Ons streven is dan ook om het kindercafé ook toegankelijk te maken voor die kinderen die (ver) onder de armoedegrens leven.

Wij hebben geld van het fonds Goed Idee gekregen om het kindercafé gratis aan deze doelgroep aan te kunnen bieden. kinderen waarvan de ouders voldoen aan het criterium van de voedselbank.

Wat kun jij doen?

  • Heb jij contact met gezinnen die ver onder de armoedegrens leven?

  • Voldoen deze gezinnen min of meer aan de criteria om in aanmerking te komen voor voedselbank?

  • Zijn er kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar?

  • Vinden zij het leuk om te knutselen met textiel?

Vraag dan aan de coördinator van jouw vrijwilligersproject een toegangspas voor gratis deelname aan het kindercafé aan.

Meer informatie?

Zie www.studiodraadkracht.nl, info@studiodraadkracht.nl, of bel tijdens openingstijden: 050 - 750 62 51

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht