Groningen

'Korre werkt' biedt kansen

Het centrum naar werk van de gemeente Groningen organiseert in samenwerking met de Wij-teams markten gericht op werk. Dit gaat om vrijwilligerswerk, participatiebanen en reguliere betaalde banen. Wijkbewoners ontvangen een uitnodiging maar een ieder die geïnteresseerd is vrij om binnen te komen wandelen. Medewerkers van verschillende organisaties staan of zitten klaar om bezoekers te woord te staan. Je kunt er vragen stellen, jezelf aanbieden of solliciteren op een vacature.

Wij waren ook op deze markt aanwezig. Net als in Selwerd voor het gebied SPT (Selwerd, Paddepoel en Tuinwijken) en in Helpman voor het gebied Zuid-Oost (de Wijert en Helpman).

Er was veel interesse in ons aanbod. Zowel van hulp- en dienstverlening als onze vacatures. Bijvoorbeeld voor de functie van taalcoach. “Wat houdt het werk in? Ik hoorde van een vriendin dat het veel tijd kost om het werk te doen. Klopt dat?” vroeg een mevrouw. Carolien antwoordt: “Dat verschilt per persoon die begeleiding vraagt. Het hangt af van de hulpvraag. Wat wil iemand leren? Gemiddeld heb je eens per week een ontmoeting van ongeveer een uur.” De interesse groeide, en mevrouw zei “ik kom binnenkort wel naar jullie kantoor voor een informatiebijeenkomst over het verrichten van vrijwilligerswerk!”.

Terug naar het nieuwsoverzicht