Peter Drenth benoemd tot lid van verdienste van Humanitas

Peter Drenth (Haren) benoemd tot lid van verdienste van Humanitas

Op 30 januari jl. nam Humanitas District Noord afscheid van Peter Drenth. Peter heeft zich vrijwillig meer dan 25 jaar ingezet als zeer actief en betrokken bestuurder van Humanitas afdeling Haren. Reden voor het hoofdbestuur van Humanitas om hem tijdens zijn afscheidsreceptie in Paviljoen Sassenheim te verrassen met een benoeming tot lid van verdienste. Tevens markeerde deze bijeenkomst ook de samenvoeging van Humanitas afdeling Groningen met de afdeling Haren.

Gedurende de afgelopen 25 jaar was Peter bestuurlijk actief zowel in de rol van penningmeester als secretaris. Peter heeft daarnaast meerdere vrijwilligersprojecten opgezet en gecoördineerd. Voorbeelden daarvan waren o.a. het ‘Grootouderproject’ waarbij grootouders aan kinderen werden gekoppeld, ‘Help de ouderen aan de knoppen’, hulp bij het instellen van zenders op de TV of een treinkaartje kopen bij de automaat en ook werd er samengewerkt met het AZC in Onnen.

Eén van de projecten waar Peter de laatste jaren nauw bij betrokken was is de ‘Thuisadministratie’. Hierbij ondersteunen vrijwilligers mensen bij het ordenen van de financiële administratie. Eveneens was Peter een van de initiatiefnemers van de ‘Kanskaartenactie’. Op deze kaart staan alle landelijke en gemeentelijke voorzieningen waar mensen met een minimum inkomen gebruik van kunnen maken. In meerdere wijken van Haren zijn deze kaarten verspreid. Mensen konden een beroep doen op Humanitas voor ondersteuning bij het gebruik maken van genoemde regelingen. Bovendien verzorgde hij in december nog 62 Sinterklaascadeautjes voor kinderen uit gezinnen met onvoldoende financiële mogelijkheden. Voldoende redenen voor het hoofdbestuur van Humanitas om Peter te benoemen tot lid van verdienste van de vereniging Humanitas.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht