Maatjes genieten van een film

De filmmiddag is de eerste activiteit georganiseerd voor kinderen (leeftijd basisschool) van JMZ en Mooie Middag Maatjes. 

Maatjes genieten van film

Tien maatjes kwamen woensdag 17 april samen in de Tuinzaal van het Humanitas-gebouw. Nant en Rosalie hebben deze filmmiddag georganiseerd voor deelnemers van de projecten Mooie Middag Maatjes (MMM) en Jonge Mantelzorgers (JMZ).

Voor de gasten hebben zij frisdrank en chips, en uiteraard een film. De keuze is gevallen  op “Timboektoe”,  een verfilming van een boek van Carry Slee.

Het verhaal gaat over een gezin dat halsoverkop naar Frankrijk vertrekt, omdat de ouders van het  gezin daar een camping willen beginnen. Dat lijkt in eerste instantie geen gelukkige keuze te zijn. Je kent het misschien wel van het tv-programma  ‘Ik vertrek’.

In de film is veel aandacht voor de problemen waar kinderen mee te maken kunnen hebben, zo heeft een jongen een vader met een alcoholverslaving. Duidelijk wordt hoe pubers elkaar kunnen steunen. De jonge mantelzorger en de dochter van het gezin dat de camping Timboektoe heeft geopend, sluiten vriendschap. Dit maakt een meisje dat de camping al jaren bezoekt omdat ze daar ieder jaar twee vrienden ontmoet, jaloers. Ze heeft het gevoel dat de dochter van de campingbaas haar vriendje van haar probeert af te pakken.

Nant en Rosalie willen meer activiteiten organiseren voor kinderen. Zodra bekend is wanneer er weer een activiteit is, delen we dat met jou via Facebook en Twitter. 

Terug naar het nieuwsoverzicht