Groningen

Eerste kerstbuffet Maatjes een succes

Een kerstbuffet….voor het eerst in de geschiedenis van het Maatjesproject! Donderdagavond 22 december, in de donkere dagen voor Kerst, gingen de deuren van het Maatjeskerstcafé open. Om 18.00 uur kwamen de eerste mensen binnen en een half uur later zaten 23 mensen om de feestelijk gedekte tafel. Het kerstbuffet voor maatjes werd georganiseerd omdat juist rond de feestdagen contact en gezelligheid voor mensen zo belangrijk is.

Het buffet was goed verzorgd. Er was van alles. Ook aan de vegetariërs was gedacht. Twee verschillende soepjes, pastasalades, een stoofschotel met verschillende warme groentes daarbij, een hartige pompoentaart. En als klap op de vuurpijl een uitgebreid toetjes buffet. De toetjes werden met groot enthousiasme geserveerd door de mensen van Eeterie De Globe.

Nog een drankje en een ‘jinglebells’-muziekje erbij…de sfeer zat er goed in. Zo goed, dat we zeker zullen proberen dit volgende Kerst weer te organiseren.

Ditmaal is het kerstdiner mogelijk gemaakt door collectegelden van de  Martinidiensten (studenten diensten van het Groninger Studentenpastoraat), waarvoor applaus van iedereen in de zaal en onze hartelijke dank. Ook bedanken wij de medewerkers van de Eeterie die zo hun best hebben gedaan en dit deden met zoveel plezier.

Het maatjesproject van Humanitas is voor mensen met een psychiatrische achtergrond of een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig wonen of onder een vorm van beschermd of begeleid wonen vallen.  Een maatje kan helpen contacten te leggen of er op uit te gaan. Bijvoorbeeld bij dingen als boodschappen doen, even de stad ingaan of een eindje fietsen of wandelen. Vaak zijn dit soort dagelijkse activiteiten al moeilijk, maar lukken ze met een beetje hulp van een vrijwilliger wel. Een maatje is geen hulpverlener, maar gewoon iemand die er even voor je is. Een gelijkwaardig contact, van mens tot mens. Maatjes heeft ook een wandelgroep Stap voor Stap.

Klik hier meer informatie over het Maatjesproject.

Terug naar het nieuwsoverzicht