Groningen

Mantelzorgkaart 2017 verkrijgbaar vanaf 17 januari 2017

Mantelzorgers in de stad Groningen ontvangen ieder jaar de Mantelzorgkaart. Een kleine blijk van waardering. Vanaf 17 januari is de nieuwe Mantelzorgkaart verkrijgbaar.

Mantelzorgkaart met leuke aanbiedingen

Ook dit jaar kunnen de mantelzorgers in de stad Groningen een Mantelzorgkaart ophalen. Hiermee willen de gemeente Groningen en Humanitas hun waardering uiten voor het goede werk van de mantelzorgers. Met de kaart kunnen de mantelzorgers gebruik maken van een aantal leuke aanbiedingen. De kaart bevat onder andere coupons voor een gratis bosje bloemen, een lekker ijsje in de zomer en een heerlijke lunch voor twee personen. Mantelzorgers doen ontzettend veel goed werk voor anderen en verdienen het daarom ook zelf eens verwend te worden.

Humanitas wil mantelzorgers bereiken

Het uitreiken van de Mantelzorgkaart geeft Humanitas ook de gelegenheid in gesprek te raken met de mantelzorgers. Zo kunnen zij van elkaar horen hoe het gaat en op welke manier Humanitas de mantelzorgers kan ondersteunen. Veel mantelzorgers zijn al geregistreerd, maar lang niet allemaal. En juist die groep, die (nog) niet geregistreerd is, wil Humanitas bereiken om ook hun ondersteuning te kunnen bieden. Ben je nog niet geregistreerd of ken je een mantelzorger die nog niet is geregistreerd, meld je dan bij het Steunpunt Mantelzorg.

Wanneer ben je Mantelzorger?

Mantelzorg is de zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en acht uur per week.

Afhaaladressen Mantelzorgkaart

De kaart ligt vanaf 17 januari voor je klaar bij: 

Neem bij het afhalen je identiteitsbewijs mee.

Meer informatie over Mantelzorgondersteuning

Terug naar het nieuwsoverzicht