Groningen

Mooie laatste uitreiking participatieverklaringen 2016

Op dinsdag 20 december vond de laatste uitreiking van participatieverklaringen plaats van dit jaar. Een groep van ongeveer 30 vluchtelingen afkomstig uit onder andere Syrië werd om 15:00 uur van harte welkom geheten in de Historische Zaal van het stadhuis in Groningen. Er waren vertalers aanwezig om de toespraken te vertolken.

Kernwaarden in Nederland
In de laatste uitreikingsbijeenkomst werd terug geblikt op de workshops waarin de aanwezige statushouders de afgelopen maanden in dialoog leerden over de kernwaarden in de Nederlandse samenleving als vrijheid en solidariteit. Oog TV was bij de uitreiking aanwezig om er een reportage van te maken.

Samen bouwen aan Groningen
Wethouder Matthias Gijsbertsen sprak de vluchtelingen daarna in het Engels toe over de deugden van de stad Groningen en de normen en waarden die belangrijk zijn in Nederland. “Groningen is one of the happiest and most beautiful places in the Netherlands. It is also the youngest city in which values as freedom of religion, freedom of expression and connecting with other people are important. We hope to build the city together with you.”

Roos
Na beide toespraken werden de statushouders één voor één naar voren geroepen om de participatieverklaringen te ondertekenen. Projectleider Zohreh Salim Arooni sprak de groep tenslotte in het Arabisch toe met de woorden dat ze het fantastisch vond om dit project succesvol af te sluiten. Alle statushouders kregen als felicitatie een roos mee naar huis en werden als groep op de foto gezet.

Meer informatie
Humanitas is voor de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer informatie over de verschillende projecten binnen bij Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen of contact op met projectcoördinator Zohreh Salim Arooni z.salimarooni@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht