Nieuwe website voor werving jonge vrijwilligers

Vanuit het project Maatschappelijke diensttijd is een nieuwe tijdelijke website ontwikkeld. Het is één van de manieren om te experimenteren met het werven van meer jonge vrijwilligers.

De nieuwe site https://jongeren.humanitas.nl/geeft op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier weer wat Humanitas te bieden heeft voor jonge vrijwilligers. Projectleider Willem van Sermondt geeft een toelichting:

“In de eerste inventarisatie bij jongeren kwam naar voren dat Humanitas haar werving en uitstraling kan verbeteren. Met de deelnemende afdelingen aan het project hebben we een werkgroep. Vanuit deze werkgroep waren wij het eens met de jongeren; we willen meer content op social media, nieuw tof fotomateriaal (zie: beeldbank) én een nieuwe website. Op de Humanitas website staan doorgaans veel projecten, nog meer contactpersonen en is relatief weinig ruimte voor foto’s. Als werkgroep willen we uitproberen of we met een aantrekkelijke website meer jonge vrijwilligers kunnen werven.”

Op de nieuwe website staat vooral veel beeld en zijn de teksten kort. Daarnaast is er focus op wat vrijwilligerswerk je oplevert en kan je makkelijk via Whatsapp contact opnemen. “Als geïnteresseerde jongeren met Humanitas contact opnemen zijn de coördinatoren er heel goed in om een match te maken met een project, daarom willen we de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk maken.”

Op de tijdelijke website staan de vier deelnemende afdelingen aan de maatschappelijke diensttijd uitgelicht (Amsterdam en Diemen, Groningen, Kop van Noord-Holland en Utrecht). Er is wel een kaartje van Nederland met alle afdelingen toegevoegd, zodat ook jongeren in andere plaatsen kunnen zien welke mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Humanitas er bij hen in de buurt zijn.  

Wil je meer weten over de website of over de plannen van het Maatschappelijke diensttijd project? Neem contact op met w.vansermondt@humanitas.nl of 020 - 523 11 94.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht