Groningen

Peiling belangstelling introductiecursus Humanisme

Voor de vrijwilligers van Humanitas vormen deze waarden het uitgangspunt voor hun activiteiten: de ondersteuning van diegenen die (tijdelijk) hulp nodig hebben. Het Humanistisch Verbond op haar beurt wil onder meer een ontmoetingsplaats zijn voor humanisten en wil het gedachtengoed van het humanisme delen en doorgeven. In het kader hiervan organiseert het Humanistisch Verbond (verder HV) onder anderen ook cursussen. Misschien hebt u ook al wel eens gedacht: ik zou wel eens iets meer willen weten over het humanisme. Onderstaand bericht is dan mogelijk interessant voor u.

De afdeling Groningen van het HV (samenvallend met de provincie Groningen) is van plan in het najaar de volgende cursus te organiseren: INTRODUCTIECURSUS HUMANISME.

De cursus bestaat uit vier dagdelen. Globale informatie over de inhoud van de cursus treft u onderaan dit bericht aan.

De kosten voor de cursus bedragen:

Standaard € 120 voor niet-leden en € 75 voor leden.
Minima/studenten € 60 voor niet-leden en € 37,50 voor leden.
De afdeling Groningen van het HV wil deze cursus aan de vrijwilligers van Humanitas aanbieden voor het tarief van de leden van het HV.

Het doel van dit bericht is te peilen of er bij u belangstelling is voor deze cursus, zodat wij daar in onze planning rekening mee kunnen houden. Als u geïnteresseerd bent, dan hoor ik dat graag. Het verplicht u tot niets, wel krijgt u dan persoonlijk bericht zodra er meer bekend is over de cursus. 

Met een vriendelijke groet,
Ieke Verveld, secretaris Humanistisch Verbond

Informatie over de inhoud van de cursus:

Bijeenkomst 1
U maakt kennis met de wortels van het humanisme en elkaar. Samen met de andere deelnemers en de docent onderzoek je wat levensbeschouwing is en welke waarde voor ieder van de deelnemers belangrijk zijn.

Bijeenkomst 2
U leert meer over de geschiedenis van het humanisme en de relatie tussen humanisme, atheïsme en religie.

Bijeenkomst 3
Het hedendaagse humanisme wordt onder de loep genomen en op welke manier een humanist in de wereld staat. Het humanisme volgens Jaap van Praag de oprichter van het Humanistische Verbond komt aan bod. De dialoog zal ook centraal staan, vooral door hem te voeren met andere deelnemers.

Bijeenkomst 4
De laatste bijeenkomst draait om levenskunst. Hoe te leven in een wereld zonder vaststaande kaders? Hoe ga je met je vrijheid om? Hoe bezorg je jezelf een mooi en betekenisvol leven? De levenskunst maakt het humanisme concreet en geeft handen en voeten aan hoe humanisten zin en betekenis kunnen geven aan hun leven.

Belangstelling? Stuur een mail naar info.noord@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht