Groningen

Humanitas helpt vluchtelingen een eigen bedrijf te starten

Nieuw onderdeel Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen: het Project Inspiratie Programma (PIP). Het PIP inspireert bijstandsgerechtigden om zelfstandig ondernemer te worden.

Vrijwillige businesscoaches bieden begeleiding en ondersteuning bij de start van een eigen bedrijf èn om (succesvol) te blijven in Nederland. Het Project Inspiratie Programma doet dit in overleg met de gemeente Groningen en in samenwerking met strategische partijen zoals accountants, vertalers en juristen. Het programma is ontwikkeld door Theo Huizing die optreedt als programmamanager.

Het PIP is een nieuw onderdeel van Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen bij Humanitas Groningen Stad. Onze vrijwilligers helpen statushouders zo snel en goed mogelijk te wonen, integreren en participeren in de stad Groningen. Dit doen we met verschillende vluchtelingencoaches (startcoach, trajectcoach en businesscoach),  een dagelijks spreekuur en workshops voor de participatieverklaring

PIP is hard op zoek naar vrijwillige businesscoaches (junior/senior)! Wil je meer informatie of wil je je opgeven als vrijwilliger? Kijk dan bij de vacature of bij Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen.

Terug naar het nieuwsoverzicht