Groningen

RTV Noord schenkt aandacht aan thema Mantelzorg

Het  Steunpunt Mantelzorg biedt praktische hulp en emotionele steun in je eigen wijk. Maaike is in Groningen-Stad Coördinator Mantelzorgondersteuning en ze was vanochtend te horen op RTV Noord om het thema mantelzorg onder de aandacht te brengen. Ze is te horen op 9.16 minuten. Luister hier.

Mantelzorgondersteuning
Alle mantelzorgers in de stad Groningen en mantelzorgers die zorgen voor iemand in de stad Groningen kunnen een beroep doen op mantelzorgondersteuning. Beroepskrachten en vrijwilligers van het Steunpunt Mantelzorg bieden verschillende vormen van ondersteuning. Ze bieden een luisterend oor en zoeken samen met de mantelzorger naar oplossingen voor problemen. Ook kan een vrijwilliger de mantelzorger vervangen waardoor deze even wat tijd heeft voor zichzelf.

Dag van de Mantelzorg 
Op 10 november vieren we in de stad Groningen de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers kunnen in Hanze Plaza genieten van een spetterende feestavond door de band Diep Triest. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering. Wethouder Ton Schroor opent de avond met een welkomstwoord voor de mantelzorgers.

De gemeente en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties zijn blij met de inspanningen van mantelzorgers. Zij zijn het die zorg geven aan iemand die dat hard nodig heeft. Als dank daarvoor pakt de gemeente flink uit. In de week voorafgaand aan de Dag van de Mantelzorg zijn er gezellige ontspannende bijeenkomsten voor mantelzorgers in de wijken.

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie over het thema mantelzorg klik hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht