Groningen

Sint Pannekoek zoekt vrijwilligers

Jaarlijks, op 29 november, eten families en vrienden samen pannenkoeken en wensen elkaar een vrolijk en gezegend Sint Pannekoek, al dan niet met een (gehaakte)pannenkoek op het hoofd.

Sint Pannekoek is een traditie die in het leven is geroepen door stripboekschrijver Jan Kruis in één van de stripverhalen over Jan, Jans en de Kinderen. Het feest wordt gevierd op meerdere locaties in de stad Groningen waaronder de mooie Der Aa-kerk.

De opbrengst van Sint Pannekoek gaat naar het goede doel: het stripmuseum, waar een cursus wordt ontwikkeld om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

De organisatie zoekt nog een heleboel mensen die het leuk vinden om mee te helpen als vrijwilliger op de verschillende locaties waar het feest gevierd wordt. Denk hierbij aan pannenkoekebakkers en mensen die heeft feest in goede banen leiden. Ook zoeken we mensen die het leuk vinden om van te voren pannenkoeken te haken.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar: sintpannekoekgroningen@gmail.com. Ga voor meer informatie naar www.sintpannekoekgroningen.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht