Groningen

Taalcafé Akerkhof

Taalcafé A-kerkhof ontmoetingsplek

Het Taalcafé aan het A-Kerkhof is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor nieuwkomers en Nederlandstalige bezoekers en vrijwilligers. Elke donderdag tussen 15.00 - 17.00 uur is iedereen welkom in de Tuinzaal van Humanitas en kan men komen en gaan wanneer men wil.

Op de dag van ons bezoek, waren er ongeveer 30 bezoekers. Men speelde samen spelletjes als Scrabble, Yahtzee en sjoelen en waren met elkaar in gesprek. Er wordt vanzelfsprekend Nederlands gesproken. Want, al doende leert men!

De bezoekers zijn dus niet allemaal mensen afkomstig uit het buitenland. Er zijn ook bezoekers die geboren en getogen zijn in Nederland. Zij vinden het leuk om anderen spelenderwijs te helpen om Nederlands te leren in een ongedwongen sfeer.

Taalcafé bestaat 7 jaar
Het taalcafé bestaat nu bijna 7 jaar. Veel bezoekers komen al een tijdje in het café, maar bijna elke week zijn er ook nieuwe bezoekers. Er worden naast het gewone Taalcafé, regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het sinterklaasfeest, Kerst, bingo, het inbrengdiner, de jaarlijkse zomerweek, thematafel, waar men kan aanschuiven, bijvoorbeeld schilderen, fietstochten en nog meer leuke activiteiten. Verder beschikt het taalcafé over een eigen bibliotheek.

Zomerweek
De komende zomerweek, van 13 tot en met 17 augustus, is bedoeld voor nieuwkomers. Een weeklang ‘s morgens les o.a. grammatica, cultuur, telefoneren. En ‘s middags een activiteit in de stad. Men kan zich nog aanmelden in het taalcafé of bij het MIP.

Het Taalcafé is ook tijdens de zomervakantie en andere vakanties geopend.  

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht