Groningen

Theaterlezing. De opvoeders.

Een filosofische zoektocht naar goed opvoeden door Stine Jensen en Frank Meester

Er zijn vast van die dagen dat je verlangt naar de tijd dat er slechts één opvoedbijbel was, die van Dr. Spock. Nu die er niet meer is, dringt de vraag zich op: wanneer doe je het goed als ouder? Stine Jensen en Frank Meester zijn beiden filosoof en ervaringsdeskundig en proberen tijdens deze serie theaterlezingen samen met het publiek orde op zaken te stellen in het opvoeddoolhof.

Hoe doen we het, opvoeden? Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld. We zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen en te beschermen met 'tefal-jongeren' tot gevolg. Misschien wordt het tijd om de denkbeelden van verschillende filosofen weer eens tegen het licht te houden. Zoals die van Rousseau: "Je moet het kind alles zelf laten ontdekken." Opvoeders zoeken naar een balans tussen kinderen doodknuffelen en aan hen totale vrijheid geven.

Maar hoe doe je dat? Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat kinderen meekrijgen wat zij nodig hebben voor die balans? Filosofen Stine Jensen (gescheiden, 1 dochter van 6) en Frank Meester (getrouwd, 2 tienerzonen) onderzoeken deze vragen met u tijdens een wervelende theaterlezing op diverse locaties in het land. En zij nemen oude en nieuwe denkers mee, van Rousseau en Kant tot Verhaeghe en De Jong.

Zin om er even helemaal uit te zijn? Weg van de handenbindertjes, van de oeverloos, eindeloos en wezenloos schermturende pubers? Kom dan naar de theaterlezing en denk mee over hoe het moet of zou moeten.

De middag over opvoeden is georganiseerd door het Humanistisch Verbond - zusterorganisatie van Humanitas.

Zondag 9 oktober, van 14.30 - 17.00 uur in het Groninger Forum, Hereplein 73, 9711 GD, Groningen.

https://www.groningerforum.nl/agenda/activiteiten/theaterlezing-de-opvoeders.

 

Bij Humanitas zijn voor Humanitas-vrijwilligers en Humanitas-deelnemers kortingskaarten á 10 euro beschikbaar:  

U kunt voor deze kortingskaarten terecht bij het Meld en informatiepunt van Humanitas, Akerkhof zz 22 9711BJ Groningen (contant betalen)

Terug naar het nieuwsoverzicht