Thuisafgehaald

Thuisafgehaald: deel maaltijden met je buren

Thuisafgehaald laat buurtgenoten samenkomen om te genieten van goed en lekker eten waar je blij van wordt! Via Thuisafgehaald kun je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buur kennen!

Ook in Groningen bieden koks hun maaltijden aan, tegen kostprijs. Je kunt kiezen voor een abonnementsvorm, maar losse maaltijden afhalen kan ook.

Zit je tijdelijk of langdurig in een situatie waarin je wel wat hulp kunt gebruiken rondom het avondeten? Thuisafgehaald brengt je graag in contact met thuiskoks die regelmatig voor jou willen koken!

Geef je gratis en vrijblijvend op wanneer je maaltijden wilt afhalen in de buurt of wanneer je een vaste thuiskok zoekt. Ook kun je jezelf aanmelden als thuiskok. Op www.thuisafgehaald.nl vind je alle informatie!

Ervaringen met Thuisafgehaald:

Emile (heeft autisme) over Thuisafgehaald:

Voor elk wat wils

Ik heb er belang bij dat iemand anders voor mij kookt omdat ik moeite heb met plannen. Voor je kunt gaan koken moet je nog boodschappen doen. Wat wil je eten, wat moet je daarvoor kopen? Hoeveel heb je nodig? Wat doe je met wat je niet opeet? Als je, zoals ik doe, het in je vrieskist legt wat eet je dan de volgende dag? Wanneer eet je hetgeen je hebt ingevroren op, dus hoeveel dagen op rij kook je iets anders?

Dat ik niet goed kan plannen komt doordat ik autisme heb. Zoals verschillende andere autisten heb ik een prikkelbare darm. Daarbij heb ik diabetes type 1 en ben ik wat te dik. Een maaltijd die arm is aan koolhydraten, en liefst ook vetten, is voor mij erg belangrijk.

Bij het afsluiten van een abonnement voor Thuisafgehaald vul ik mijn wensen in. Eerst heb ik mijn postcode ingevuld, vervolgens heb ik twee koks gekozen, vervolgens gaf ik antwoord op de vraag waarom ik graag gebruik maak van Thuisafgehaald, en welke wensen ik heb ten aanzien van de gerechten. Ook heb ik aangegeven wat mijn budget is. Ik had kunnen aangeven dat ik niet hou van gekruid eten of dat vlees vanwege de textuur mij niet bevalt, maar het is niet op mij van toepassing. Ben jij een autist die daar wel gevoelig voor is, dan kun je dit dus melden. De kok houdt hier dan rekening mee.

Mijn aanmelding is bevestigd, het is nu wachten op de koppeling tussen mij en de koks. Slaagt de koppeling dan zal ik binnenkort mijn eerste maaltijd ophalen bij een van de thuiskoks. Dan ben ik er even uit. Maar zou ik last hebben van straatvrees dan zou ik er voor kunnen kiezen om het eten te laten bezorgen. Ik ontvang echter liever geen bezoek, en een wandeling of fietstocht naar de kok is weer wat broodnodige lichaamsbeweging.

Thuisafgehaald draait niet alleen om het verstrekken van maaltijden, maar juist om mensen met elkaar te verbinden. Het project is zeer succesvol, en heeft ambities om verder te groeien. Niet alleen meer koks en meer abonnees maar  ook  meer duurzame relaties.

 

Thuiskok Jenneke kookt voor mevrouw Nederveen, haar buurvrouw

Een mooi voorbeeld is thuiskok Jenneke. Haar vier kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar schuiven nog af en toe nog even aan bij haar en haar man. Jenneke is daarom gewend om voor meer eters te koken. Mevrouw Nederveen is een van haar buren. Ze is 85 en sinds kort weduwe. Vanaf dat haar man zieker werd ging het koken steeds moeizamer. Haar dochter schakelde de hulp van Thuisafgehaald in en kwam zo in contact met Jenneke.

Sindsdien staat Jenneke  drie keer per week op de stoep met een verse maaltijd. Ze vindt het erg leuk om voor mevrouw Nederveen te koken. Jenneke vertelt dat mevrouw Nederveen alles lust. Wat heel fijn is, want hierdoor kan Jenneke nieuwe recepten uitproberen waar mevrouw Nederveen van kan meegenieten!

Terug naar het nieuwsoverzicht