Uit eten met een maatje

 

Vriendschappelijk bezoek

De gemeente heeft een eenmalig een bedrag beschikbaar gesteld waarmee de maatjes van Humanitas iets leuks kunnen samen met hun deelnemers.

Hoe mooi kan het zijn als een vrijwilliger  en een deelnemer samen een goed koppel vormen! Joost, een jonge vrijwilliger bij Vriendschappelijk Bezoek  ging uit eten met twee deelnemers met wie hij is verbonden en vertelt zijn verhaal:

Wat hebben we gelachen
Samen met mevrouw V.  en haar man hebben we heerlijk uit  gegeten. Ik heb de keuze wat ze wilden eten volledig aan hen gelaten: Thais, Marokkaans, Indisch.. maar het werd uiteindelijk toch de oude vertrouwde snackbar. De broodjes gezond waren volgens hen echt een aanrader, maar daarnaast is ook gekozen voor de 'vette hap'. Op een papiertje werd ouderwets berekend hoe we de beschikbare € 30,- optimaal konden spenderen. Broodje erbij, snackje eraf, opnieuw rekenen. We hebben nog € 2,-  over, wat doen we er nog bij? Heerlijk om te zien en wat heb ik gelachen.

Een speciale dag
Met de heer S. ben ik gaan eten bij 'Bij Ons Eten En Drinken'. Voor mij een heerlijke boerenomelet en voor  meneer een schnitzel met krieltjes en "Groente van de dag". Samen met wat frisdrank en koffie was dit erg lekker. Het was een speciale dag, niet alleen omdat we samen wat gingen eten, maar vooral omdat het de dag ervoor een jaar geleden was dat zijn vrouw overleed. Hierdoor was meneer soms wat afwezig, maar dit etentje brak juist mooi de dag.

 Joost

Terug naar het nieuwsoverzicht