Groningen

3000 sportievelingen rennen door Humanitas

Onder het mom van 'gelukkig hebben we de foto's nog' en omdat wij jullie deze niet willen onthouden, blikken we nog even terug op de Urban Trail van vorige week. Meer dan 3000 sportieve Groningers renden een afstand van 10 km door de stad, waarbij ze door verschillende opvallende en verrassende panden liepen. Zo ook ons eigen Humanitaspand.

Zondag 2 april werd voor de tweede keer de Urban Trail in Groningen georganiseerd door Golazo Sports. Een hardloopevenement waarbij het niet gaat om de tijd. Sterker nog, deze wordt niet eens bijgehouden. Nee, het gaat om een unieke ervaring. Je komt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen waar je anders nooit komt. En zelfs een echte Stadjer komt zo op plekken waar hij nog nooit eerder is geweest. Een leuke run dus die iedereen is aan te raden. Doordat je door gebouwen komt, moet je soms wandelen of sta je soms even stil. Hierdoor is het ook minder zwaar dan dat het misschien lijkt. En nogmaals, het gaat niet om de tijd.

De lopers zijn langs en door 22 bijzonder en historische gebouwen gekomen. De één groter of bekender dan de andere, maar stuk voor stuk weer anders. Zo liepen ze bijvoorbeeld door een leeg zwembad in de Papiermolen, een gymzaal in een voormalige kindersynagoge en door de Drie Gezusters op de Grote Markt.

En dit jaar zijn de urban trailers ook door het historische pand van Humanitas gelopen. Ruim 3000 mannen, vrouwen, jongens en meisjes kwamen langs de achterkant, via de tuin, aan bij het gebouw. Daar liepen ze door de Tuinzaal weer richting de uitgang. 

De lopers waren erg onder de indruk van het pand en sommigen namen ook de tijd om iets te horen over de geschiedenis er van. Door een opzwepend muziekje en aanmoedigingen van een aantal vrijwilligers, konden ze met nieuwe energie hun run voortzetten.

Regiomanager Renée Blaauw stond bij de ingang van de Tuinzaal om de lopers van harte welkom te heten. "Wij zijn trots dat Humanitas onderdeel mocht zijn van de Urban Trail. 3000 mensen hebben kunnen zien hoe mooi ons gebouw is en de reacties waren ook erg positief. Uiteraard hopen we dat de lopers nog eens terug komen, want we kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Het zou leuk zijn als Humanitas volgend jaar ook weer onderdeel van het parcours kan zijn."

 

Via deze weg willen wij de organisatie van de Urban Trail, Golazo Sports, bedanken voor de kans ons pand te laten zien. Mede door het mooie weer stonden zowel de tuin als het gebouw er goed op.

Fotograaf Han Santing was aanwezig om een aantal foto te maken.

Terug naar het nieuwsoverzicht