Groningen

Voorlichtingsbijeenkomst vrijwilligerswerk Taalhuizen

Het taalnetwerk is op zoek naar vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. Op maandagavond 1 mei zijn geïnteresseerden welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst over de Taalhuizen.

Het taalnetwerk bestaat uit de gemeente Groningen, MJD, Humanitas, Alfa College, Noorderpoort, Groninger Forum en de Stichting Lezen & Schrijven. Vanuit dit taalnetwerk zijn in 2016 vier taalhuizen in de stad opgericht; in de bibliotheek in Vinkhuizen, in de bibliotheek in Selwerd, in het Treslinghuis in de Oosterparkwijk en in MFC de Wijert.

Taalvrijwilliger

De taalondersteuning vindt plaats in één van de vier taalhuizen in de stad Groningen. Voor vrijwilligers is er altijd goede ondersteuning vanuit de Stichting Lezen & Schrijven in de vorm van scholing en door een taalhuiscoördinator van het Alfa College Noorderpoort op locatie.

Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn, wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen. Vrijwilligers krijgen steun van Stichting Lezen & Schrijven.

Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week. Taalvrijwilligers worden gekoppeld aan mensen woonachtig in de gemeente Groningen. Een belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen een goed gevoel bij elkaar hebben. Klik hier voor meer informatie over de vacature.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op maandagavond 1 mei zijn geïnteresseerden welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden bij Noorderpoort, School voor Zorg en Welzijn, aan de Verlengde Visserstraat 20. Inloop is om 19 uur en de bijeenkomst start om 19.30 uur

Opgeven wordt op prijs gesteld. Mail naar Yvonne de Vries, projectcoördinator Humanitas, Y.Vries@humanitas.nl.

Intakegesprek

Mocht je na de bijeenkomst geïnteresseerd zijn om taalvrijwilliger te worden dan volgt een intakegesprek door taalhuiscoördinator Ineke Punte, samen met een vertegenwoordiger van Humanitas. De intakegesprekken vinden plaats tussen 1 t/m 11 mei.

Training

Na het intakegesprek neem je deel aan de training van vier dagdelen, zodat je voldoende kennis en vaardigheden opdoet om aan de slag te kunnen gaan als taalvrijwilliger.

De training vindt plaats op vrijdagen van 9-12 uur bij het Alfa College aan de Admiraal de Ruyterlaan. Trainingsdata zijn: vrijdagochtend 12, 19 mei, 2 en 9 juni. De training wordt gegeven door Petra Jonkman.

Aanmelden 

Kun je niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar je wilt toch vrijwilliger worden, dan kunt je contact opnemen met Yvonne de Vries via Y.Vries@humanitas.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht