Groningen

Vriendschapskring verslag

Vrijdag 9 November ging ik ’s avonds naar mijn tweede activiteit van de Vriendschapskring. Deze groepsactiviteit is bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder met autisme en/of aanverwante stoornissen. We gaan bowlen, naar een bioscoop of gaan in het gebouw van Humanitas gezellig samen eten. 

Op 26 oktober ben ik begonnen als begeleider van de Vriendschapskring, toen zijn we creatief bezig geweest met potloden, stiften, lijm en kwasten. Zelf heb ik ook autisme.

Naar een poolcafé 

Vanavond zijn we met 15 personen naar biljartcafé Cue Action geweest. Ik was er maandagavond geweest om te reserveren. De bardame reageerde heel vriendelijk en begripvol. Met wat tekenen van herkenning ten aanzien van de Vriendschapskring. Ze reserveerde vier tafels die in de hoeken, langs de muur waar de minste mensen lopen, voor ons. Dat geeft de minste prikkels, iets wat voor autisten welkom is aangezien zij gevoelig kunnen zijn voor prikkels.

Ervaring

We verdeelden ons in groepjes van 3 à 4 personen over de verschillende tafels. Dat ik maandag nog drie potjes had gespeeld viel aan mijn spel niet te merken, maar ik kon wel aangeven welke spelregels ik gewend ben en waar deze in het café te vinden zijn. Er hangt een groot bord met kleine letters aan een muur. Ik vind het leuk om te herkennen dat er autisten zijn die moeite doen om zich aan de regels te houden.

Volgende keer 

Na ongeveer anderhalf uur hingen we de keus aan de muur, brachten de ballen naar de bar en keerden huiswaarts. Het was een heel gezellige avond geweest! De volgende activiteit is op 23 november. Het is nog een verrassing wat we gaan doen. We zijn op zoek naar vrijwilligers om het begeleidingsteam uit te breiden. Je vindt hier de vacature.

Terug naar het nieuwsoverzicht