Groningen

Vrijwilligersfestival mijn ervaring

Mijn ervaring

Op donderdag 13 september vond op het terrein bij buurtcafé Bie De Buuf het vrijwilligersfestival plaats. De vrijwilligers van vele projecten werden op deze manier hartelijk bedankt voor hun inzet. Persoonlijk zeg ik “graag gedaan, ik doe het met veel plezier!” Het was voor de vrijwilligers een leuke gelegenheid om collega’s te leren kennen. Op sommige projecten spreek je elkaar misschien niet wekelijks? En er zijn diverse projecten waar je nauwelijks weet van hebt.

Ik was zoals gewoonlijk veel te vroeg. Het was geen straf om even plaats te nemen aan een bankje in het parkje tegenover de ingang van het terrein. Zeker niet toen het feest eenmaal begonnen was! 400 vrijwilligers waren naar het festival gekomen. Het leek wel Rrrollend Groningen met al die leuke kraampjes waar eten verkrijgbaar was. “Het lijkt wel Noorderzon!” had iemand laten weten aan de organisatie. Inderdaad, de sfeer van ons festival deed zeker niet onder voor die culturele happening in het Noorderplantsoen.

Je kon jezelf optuigen met kekke brillen, hoedjes en sjaaltjes en vervolgens laten fotograferen. Je ontving meteen een polaroid. Er was ook de mogelijkheid om een karikatuur van jezelf te laten maken door tekenaar Remko, hij zit regelmatig in de Herestraat.

Ik heb heerlijk gegeten van twee verschillende soepen: Aziatische zoete aardappelsoep en courgettesoep, gemaakt door Oma’s soep; Kippe, een Syrisch gerecht bestaande uit drie gehaktballetjes gemaakt door Yamen; en nacho’s met veel salade, bereid door Resto Van Harte. Het dessert was een kop cappuccino met een koek van het Koffiestation. Andere aanwezige cateraars: Tondo's pizza's, Vrouwkracht en Eetlust. Zij serveerden Tortilla's en Fritatta.

Zeer tevreden keerde ik om 21:00 uur huiswaarts nadat we nog even met een groep hadden geposeerd voor een foto. 

Hieronder zie je foto's van Tondo's, Yamen, Eetlust, Oma's soep en Resto van Harte. (Ik heb spijtig genoeg geen foto's gemaakt van de andere cateraars noch van Remko de tekenaar.)

Terug naar het nieuwsoverzicht