Mooie gebeurtenissen

Was je erbij, of heb je het gemist? In elk geval leuk om te weten.

Thema-cafés op vrijdagmiddag
Nieuw dit jaar is het maandelijkse themacafé op de vrijdagmiddag. Het blijkt een schot in de roos! Thema ’s als Schoon Luisteren, Route van de Vluchteling, Verbinden met eenzaamheid, Mantelzorg, en vele andere zorgden voor gevulde cafés. Dus we gaan door! Wél onder een andere naam: Humanitas-café. Elke laatste vrijdag van de maand. Zet ’t in je agenda. 

Vrijwilligersfeest in Student Hotel
Zondag 29 september vierden we ons jaarlijkse vrijwilligersfeest in het  Student Hotel, een prachtlocatie. Het was een festival vol met activiteiten, workshops en muziek. Het hotel verzorgde  heerlijk finger-food. Honderden vrijwilligers (met introduces!) hebben zich kostelijk vermaakt.

=> Luister de podcast ‘Dat krijg je ervan’, opgenomen tijdens het vrijwilligersfeest.

Dag van de Mantelzorg met Willeke
Al enige jaren organiseert Humanitas de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers kijken er naar uit, want het is een hoog gewaardeerd programma. Dit jaar was er een wel heel bijzondere gast. Willeke Alberti bracht een geweldig en ontroerend concert voor een stampvolle zaal. Na afloop stond ze nog lange tijd bezoekers te woord voor een hand, een praatje een foto. De reacties waren enorm enthousiast.

Portretten over eenzaamheid
Een aantal van onze vrijwilligers en deelnemers is geportretteerd in de minidocu van ‘eensamen’, waarin gewone Groningers hun verhaal over eenzaamheid delen. De portretten zijn veel bekeken en gedeeld en we kregen veel mooie reacties! De portretten laten zien dat eenzaamheid ‘gewoon’ bij het leven hoort. ‘Eensamen’ is een stedelijk netwerk rond de aanpak van eenzaamheid in Groningen. Humanitas is de kartrekker van dit netwerk (www.eensamen050.nl/minidocu).

Samen Beleven succes!
Meer dan 100 Humanitas-koppels hebben gebruik gemaakt van het Samen-Beleven-budget van gemeente Groningen: € 30,- per koppel om samen, gehéél naar eigen invulling, iets moois te beleven. Ze hebben vooral genoten van de meest ‘gewone’ momenten als zeilbootjes kijken aan het water, oude bekende plekken bezoeken, een vette hap bij de snackbar, of verwennerij binnenshuis. Prachtige verhalen en herinneringen! Gemeente Groningen, die dit budget beschikbaar heeft gesteld om de activiteitenbehoefte van ouderen die rond de armoedegrens leven te peilen, is ook tevreden. 

250  participatieverklaringen!
Een trouwe groep vrijwilligers heeft ook dit jaar weer een grote groep statushouders voorbereid op het leven in de Nederlandse/Groningse samenleving. Ze geven series van drie workshops over de Nederlandse normen en waarden, als onderdeel van het Inburgeringsexamen. Ter afsluiting ontvangen ze een participatieverklaring, altijd in bijzijn van een gemeenteambtenaar. Welkom in Groningen!