Groningen

Netwerkvrijwilligers

Contacten onderhouden of nieuwe maken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Contacten kunnen verwaterd zijn door de zorg voor een ander, een ziekte, een lichamelijke beperking of ouderdom. Maar voor aanspraak, gezelligheid of hulp blijven we aangewezen op mensen om ons heen.

Over het project
De getrainde netwerkvrijwilliger gaat samen met de hulpvrager aan de slag om contacten op te bouwen of uit te breiden. Gezamenlijk wordt bekeken hoe hulp uit de omgeving kan worden gevraagd. De vrijwilliger gaat uit van de wensen, kracht en talenten van de hulpvrager en werkt volgens een aantal stappen.

Informatie voor deelnemers
Heeft u het gevoel er alleen voor te staan? Wilt u meer of nieuwe contacten met andere mensen? Contacten om samen leuke dingen te doen, aanspraak te hebben of voor een helpende hand? Een netwerkvrijwilliger biedt u een steuntje in de rug! De vrijwilliger gaat met u aan de slag om contacten weer op te bouwen en ondersteunt u om hulp uit uw omgeving te vragen.

Informatie voor vrijwilligers
Ben je een bruggenbouwer die stevig in de samenleving staat? Heb je talent voor organiseren en plannen en ga je graag met mensen om? Dan is de uitdagende functie van netwerkvrijwilliger iets voor jou! In de eerste periode wordt je naast de inzet bij de hulpvrager thuis, getraind in de methodiek "Natuurlijk, een netwerk".

Contact

Wilt u meer weten? Of wilt u zich aanmelden voor deze activiteit? Ga dan naar contact. Of bel met de projectcoƶrdinator van netwerkvrijwilligers Liesbeth Hanrath via telefoonnummer (050) 312 60 00 of mail naar l.hanrath@humanitas.nl.

Terug naar alle activiteiten