Groningen

Jonge Mantelzorgers

Jongeren kunnen opgroeien met een zieke ouder, broer, zus of iemand anders in de directe omgeving die intensieve verzorging nodig heeft. Er kan sprake zijn van een lichamelijke beperking, een psychische ziekte, verslavingsproblematiek of van een verstandelijke beperking. De jongeren hebben vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich vaak zorgen over de ziekte en het verloop, vervullen doorgaans meer dan hun leeftijdsgenoten huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het zieke familielid en bieden emotionele steun.

Over het project
Het zorgen voor een ander kan een zinvolle en dankbare taak zijn, aan de andere kant kan de langdurige en intensieve zorg ook problemen geven. De vrijwilligers van het JMZ project bieden ondersteuning door:
Het organiseren van leuke activiteiten, zodat jongeren hun zorgen even kunnen vergeten. Tegelijkertijd ontmoeten zij jongeren die ook voor iemand zorgen. Wij gaan bijv. klimmen, lasergamen, workshop graffiti spuiten, cupcakes bakken enz.
Maatjes contact d.m.v. email, telefonisch contact, sms of een persoonlijk gesprek.
Het geven van informatie bijv. over de ziekte, beperking of verslaving, ondersteuning in mantelzorg taken en inschakelen van hulp van buiten.

Informatie voor de hulpvrager

Heb jij een broertje of zusje die in een rolstoel zit, een vader die verslaafd is, een zus die een spierziekte heeft, een moeder die in de war is, een broer die kanker heeft of treed je vaak op als tolk? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Meld je dan bij ons aan.
Klik hier voor de flyer.

Informatie voor de vrijwilliger
Vind je het leuk om contact te hebben met deze jongeren, hen te ondersteunen en mee te helpen in het organiseren van activiteiten? Sluit je dan aan bij ons toffe team van het JMZ project!
Klik hier voor de folder, met meer informatie over de doelgroep en het project.

Contact
Wil je meer weten of wil je je aanmelden als jonge mantelzorger of vrijwilliger?
Bel, sms of stuur een mail naar:
humanitasjmz@gmail.com
06-13653792 of (050) 3126000

Groningen Stad
De gemeente Groningen plaatst regelmatig advertenties in de regionale bladen. Onder de kop Samen Sterk in Stad verscheen recent een artikel over de Jonge Mantelzorgers. U kunt dit bekijken door hier te klikken.

Volg ons ook op

Twitter: @HumanitasJMZ (voor beroepskrachten en vrijwilligers)

Facebook HumanitasJMZ (alleen voor jonge mantelzorgers)

TERUG NAAR MANTELZORGPAGINA.