Groningen

Mantelzorg

Mantelzorgers verlenen vanuit een persoonlijke relatie langdurige en intensieve zorg aan anderen, gedurende minstens drie maanden en acht uur per week. Dat kan een partner zijn, een ouder of kind, vriend of familielid. Iemand met een chronisch ziekte, een dementerende of iemand met een verslaving. Het zorgen voor een ander gebeurt vaak met liefde en plezier, maar door deze extra zorg loopt een mantelzorger het risico om overbelast te raken. Het Steunpunt Mantelzorg Groningen Stad van Humanitas biedt mantelzorgers ondersteuning.

Ondersteuning

Beroepskrachten en vrijwilligers van het Steunpunt Mantelzorg bieden verschillende vormen van ondersteuning. Ze bieden een luisterend oor en zoeken samen met de mantelzorger naar oplossingen voor problemen. Ook kan een vrijwilliger de mantelzorger vervangen waardoor deze even wat tijd heeft voor zichzelf. Lees meer over welke hulp het steunpunt biedt. 

Voor alle mantelzorgers

Het steunpunt is er voor alle mantelzorgers in de stad Groningen en voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in de stad Groningen. Voor mannen en vrouwen, voor jonge mantelzorgers. Voor mantelzorgers die werk en mantelzorg combineren, voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in een zorginstelling.

Voor jonge mantelzorgers (jonger dan 23 jaar) heeft Humanitas een speciaal project, Jonge Mantelzorgers (JMZ). Lees meer over het project JMZ. 

Lees de Nieuwsbrief Mantelzorg voor actuele informatie.

Terug naar  Mantelzorgondersteuning