Groningen

Zorg delen

Als mantelzorger kun je niet alles alleen doen. Een beroep doen op familie, vrienden of bekenden blijkt niet altijd gemakkelijk te zijn. Of misschien kunt u geen beroep doen op een ander omdat heeft u weinig contacten in uw omgeving heeft.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om de zorg te delen. Een vrijwilliger van Humanitas kan u helpen bij het opbouwen van contacten in uw omgeving.

Wehelpen.nl
  • Dit is een site waar hulp gevraagd en geboden kan worden en waar met een digitale agenda de zorg georganiseerd en gedeeld kan worden.Op de website wehelpen.nl kun je hulp vragen en hulp aanbieden. Meer dan driehonderd stadjers bieden op deze website hun gratis hulp aan! Van een boodschapje halen tot gezelschap houden.

  • Zorg organiseren en delen met bekenden Wehelpen.nl biedt ook de mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als u bijvoorbeeld samen met anderen zorgt voor een vriend of familielid. Met een hulpnetwerk kunt u gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen.

  • Hulp nodig bij gebruik wehelpen.nl? Vrijwilligers van Humanitas maken u graag wegwijs in het gebruik van wehelpen.nl. Zij leren u hoe u een aanvraag aanmaakt, hoe u contact met iemand legt en als u dat wilt u begeleiden ze u bij het leggen van het eerste contact. Meer informatie: g.vanalteren@humanitas.nl, 06 - 83 81 02 23

Humanitas Groningen-stad is ambassadeur van wehelpen.nl.

Hulpdienst in Groningen stad

De Hulpdienst is er voor ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken, mantelzorgers en mensen die bepaalde klusjes of activiteiten in en om huis niet meer zelf(standig) kunnen uitvoeren.
U kunt bij de Hulpdienst terecht voor bijvoorbeeld

  • praktische klusjes in en om huis

  • boodschappen doen

  • kleine tuinklussen

  • vervoer of begeleiding naar bijvoorbeeld arts of ziekenhuis

Lees meer over de hulpdienst

Terug naar mantelzorgondersteuning