Groningen

Levensboek project

Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Herinneringen ophalen heeft de luchtige kant van 'die goeie oude tijd' en de bedachtzame kant van ' hoe was het ook al weer'? Er zijn gebeurtenissen, mijlpalen, episoden, kruispunten in een leven. Een vrijwilliger kan u helpen uw levensverhaal vast te leggen.

Over het project
In een levensboek krijgt het levensverhaal een vaste vorm. Een vrijwilliger komt bij de cliënt thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Verhalen worden opgeschreven. Een gedicht, een lied, een foto kan een levensverhaal illustreren. Waardevolle herinneringen worden zo bewaard, niet alleen voor de cliënt zelf, maar eventueel ook voor (klein)kinderen.

Informatie voor vrijwilligers
Bent u creatief of wilt u iemand helpen zijn of haar levensverhaal vast te leggen? En bent u een dagdeel per week beschikbaar? Dan is 'Van levensverhaal tot levensboek' wellicht iets voor u. Vooraf volgt u de cursus 'Van levensverhaal tot levensboek'. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten krijgt u ondersteuning van de projectmedewerker.

Informatie voor cliënten
Wilt u uw levensverhaal vastleggen? Dan kunt u hulp krijgen van een vrijwilliger bij 'Van levensverhaal tot levensboek'. Een vrijwilliger coördinator brengt eerst een bezoek om uw wensen te bespreken. Daarna zoeken we een vrijwilliger die goed bij u past. U wordt voor een bepaalde periode gekoppeld aan een vrijwilliger die u thuis bezoekt.

Contact
Wilt u meer weten? Of wilt u zich aanmelden voor deze activiteit? Ga dan naar contact.

Terug naar alle activiteiten