Groningen

Netwerkvrijwilligers

De beste hulp en ondersteuning krijg je vaak van iemand in je eigen omgeving. Maar hoe pak je het aan: iemand om hulp vragen?

Veel mensen vinden het lastig om mensen die ze kennen aan te spreken en in te schakelen. Een netwerkvrijwilliger kan dan uitkomst bieden.

Over het project
Netwerkvrijwilligers zijn getraind om uw hulpvragen en wensen in kaart te brengen en samen met u te kijken wie u in uw omgeving wilt inschakelen en hoe u dat het beste kunt vragen.
Ook wanneer u uw sociale contacten wilt versterken of weer nieuwe contacten wilt opbouwen, kunt u een beroep doen op een netwerkvrijwilliger.

Informatie voor deelnemers
Nadat er een kennismakingsgesprek bij u thuis heeft plaats gevonden. Komt een netwerkvrijwilliger ongeveer 1x per week langs. U maakt samen plannen en uw vrijwilliger ondersteund u bij het uitvoeren daarvan.
Voorbeeld:
"Samen met een netwerkvrijwilliger hebben we een lijst gemaakt van mensen die ik kende en kleine taken die ik wel uit handen kon geven. Uiteindelijk heb ik het, met ondersteuning van mijn netwerkvrijwilliger, aangedurfd mensen uit mijn omgeving te betrekken bij de zorg voor mijn dochter. Het bleek dat iedereen graag wat wilde doen en dat ze het zelfs fijn vonden om mij en mijn dochter te kunnen helpen."

Contact
Wilt u meer weten? Of wilt u gekoppeld worden aan een netwerkvrijwilliger? Ga dan naar contact.

Terug naar alle activiteiten